Videofonie & Parlofonie

Toegangscontrole door videofonie en parlofonie

Toegangscontrole werkt comfortverhogend, dat staat buiten kijf. Wanneer u niet zelf de deur hoeft open te doen om te controleren wie ervoor staat, voelt u zich al een pak veiliger. DME Algemene Elektriciteit helpt u graag om een veiliger leefklimaat te creëren in en rond uw eigen woning.

Bij parlofonie of deurtelefonie kunt u de bezoeker vragen om zich kenbaar te maken. Omdat onbetrouwbare personen zich niet als zodanig aankondigen, is het nog beter als u op hetzelfde moment de bezoeker in kwestie kunt zien.

Videofonie is wel iets duurder dan deurtelefonie, maar de technologie is bij nieuwbouwwoningen al erg ingeburgerd. Meestal hoort bij beide systemen een automatische deuropener. Deze kan verder worden uitgerust met een bewegingsmelder, een elektronische sleutel of een codeslot.

Belangrijk is dat u de bezoeker goed kunt observeren. Een goede ingebouwde verlichting is dan ook noodzakelijk. Daarnaast beschikt u over de keuze, naargelang het vooropgestelde budget, uit een zwart-wit- of een kleurenscherm. Dankzij de groothoeklens en de eventuele beweeglijkheid van de ingebouwde camera bent u in staat om te controleren of de bezoeker daadwerkelijk alleen is.

Desgewenst wordt er telkens wanneer iemand zich aanmeldt een foto getrokken en opgeslagen in een databank. Daarnaast kunt u opteren voor een point-to-pointsysteem of een point-to-multipointsysteem. Deze laatste mogelijkheid laat toe dat er meerdere antwoordposten in en rond de woning worden geïnstalleerd.

Wenst u nog verder te gaan? Dan kunt u uw deurtelefoon of videofoon doorschakelen naar een vaste of mobiele telefoon. Zo kunt u van op afstand horen of zien wie er aan uw voordeur staat en hem of haar eventueel toegang tot uw woning verschaffen.
Het systeem kan ook verbonden worden met een televisietoestel of een computer.  

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.